Un fazan la supermarket

 Tuns regulamentar, frunte îngustă, atitudine rigidă,  ţinînd de  zona celor care vorbesc din  vîrful buzelor, fazanul,  cu statut de diplomat, a fost prins la supermarket, în timp ce moşmondea la o cutie de bagaje, de unde spera să ciugulească informaţii secrete importante pentru ţară.Numai că, „haţ”, copoii lui Putin l-au umflat şi l-au dus la binecunoscutul sediu, ca pe un şuţ de mîna a doua, ca şi ţara din care provine, declarată second-hand chiar de gloriosul ei preşedinte şi comandant suprem, marinerul acela care şi-a pierdut flota. Mişcare de rîsul curcilor, Grecu ăsta, fazanul, cu figură mai mult de moldovean – că de acolo zic ruşii şi  criptocomuniştii de la Chişinău că ne recrutăm spionii – fiind bun de pus la poarta ambasadei, la volanul maşinii ambasadorului sau chiar să fie trimis la cumpărături, la supermarket, după caviar, ţigări, bline, votcă etc., dar cu listă şi cu precizarea că nu are voie să o schimbe cu colegul din Kîrgîstan, par egzamplu.Mă  rog, dacă nu-i convine, Băsescu îi dă voie să se ducă dracului, oriunde îi va fi mai bine, căci d’aia băgarăm capu’ prin steag, ca şi spionii, ca orice român, medic, curvă , profesor, rrrom, manglitor etc. să presteze  oriunde…Povestea asta, cu cutia de  pus plasele cu roşii, brînză, era să zic varză, iepure, mînz, folosită drept „căsuţă” pentru  livrat  documente secrete şi pentru plata acestora mi se  pare o prostie.

 Întîmplarea îmi aduce aminte de bancul cu superspionul american prins de ruşi „din prima”.Era perfect, vorba lui Videanu: ştia rusa la nivel de lingvist, bea votcă la greu, cu castraveciori, dansa ca un „cosac”  kazaciocul etc. etc. Un singur  lucru au ignorat şefii săi: era…negru. Bine, al nostru, clar, nu dă prin afară de calităţi, el e doar un fazan, cu frunte îngustă, cu tunsoare regulamentară   şi  HQ de miliţian.

Eheeeee, dragii moşului, unde sînt spionii de altădată?Ăia de-i făceau varză, pe cînd Putin era „băiat de mingi” pe la Dresda,  şi pe ruşi şi pe occidentali, mai  aduceau şi bani în ţară de pe vînzarea informaţiilor, ca să nu mai vorbim de tehnologii, ponturi economice şi alte alea…În fond, nu-i ruşine să fii spion, e ruşine să spionezi şi să  te  prindă! Cît despre alba-neagra cu expulzările diplomaţilor, hai să fim serioşi!Ştiţi  bancul cu elefantul şi ţînţarul Băse? Dacă nu-l ştiţi, puteţi să vi-l compuneţi cum vreţi…Oricum, disoluţia autorităţii atinge, iată, zone vitale…Ce mai contează,  însă, cînd el lider massimo se simte foarte bine…

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: