Baronul în tenişi

Ţoapele parvenite, îmbogăţiţii „sistemului” care a distrus o ţară, au devenit arogante. De la înălţimea personulităţilor lor  dau sfaturi calicilor. Iată, Adriean Videanu, ingineraşul  de Videle, fotbaliator de divizia a nu’ş cîta, negustor de spanac şi alte legume prin pieţele  Bucureştilor, ajuns  rege al bordurilor şi al „marmorei” datorită gestionarilor amintitului „sistem”, care au băgat „papagalii” în faţă, vine şi îi îndeamnă pe români să-şi mai ia cîte un job, dacă vor să supravieţuiască! Boul  ăsta, cu vilă de neam prost, cu vedere spre cimitir, construită pe pămîntul popilor, cu fizionomie şi  exprimare de bizon, are, ca şi stăpînul său de la Cotroceni, convingerea că românii sînt un neam de leneşi  făcîndu-se că uită că el este  chiar ministrul unei economii în  colaps, că firmele cad ca popicele, datorită „strategiei” portocalii – de jaf – şi că alte locuri de muncă nu s-au prea pus în loc. Crede Adriean că profesorii, medicii, poliţiştii, funcţionarii de tot felul, toţi cei plătiţi cu lefuri de mizerie, ar  trebui să lucreze – ce? unde? – 27 de ore din 24, ca el şi ca Băse, în visele lor paranoice dar că, fiind putori, refuză acest lucru! Ciocoiul ăsta nou, care îşi îmbracă nevasta – la baluri de …binefacere ! – cu rochii de 100 de mii de euro, care dă cu babaroasele la Monte  Carlo, mîncînd fructe de mare în loc de seminţe de  Videle, dă lecţii amărîţilor pe care îi dispreţuieşte,  căci, ca orice parvenit semianalfabet,  consideră sărăcia „scîrboasă”.

Un „coleg” şi-a adus aminte cum a venit la Parlament, după ce „băieţii” care-l au de paravan l-au băgat în politică, încălţat în tenişi! Acum,  Adriean zice că purta acea încălţăminte pentru că iubeşte sportul! Evident, echipa lui Dinamo (aia care nu se vede!) … Oricum, a uitat de unde a plecat iar pe „viermii”, vorba coanei Leana, care nu vor, cică să muncească cum se laudă el că face, îi detestă tratîndu-i cu scîrbă. Mai nou, rinocerul ăsta a anunţat,  în limba lui de lemn, cu accent de  Bărăgan, că îşi începe ziua cu „Tatăl Nostru”!Probabil, în semn de mulţumire pentru cimitirul pe care şi-a înălţat căsoaia aia de neam prost.Sau pentru pleaşca cu marmura…Sau pentru cumpărătorii de  borduri…Fariseismul său este, la urma urmei, unul emblematic  pentru toţi profitorii acestor vremuri,  tragice pentru români,  care îşi trag cruci   la  greu, să-i vadă lumea cît de credincioşi sînt…Baronul în tenişi, Adriean, îi trimite pe români la muncă.”Putorile”  însă nu vor să ia exemplul lui şi al gloriosului mariner care prestează 16 ore pe zi şi să se îmbogăţească ci preferă mizeria, sărăcia…

Etichete: , , , , ,

Un răspuns to “Baronul în tenişi”

  1. mihai Says:

    Pai cand cineva a vrut sa cumpere Metrom a zis ca Adriean e baiat bun si se poate vedea cu el nu cu cei de pe la Brasov.Astia (provincia) ,sa astepte ceva alocatii bugetare pentru CET ca le ajunge energia unui oras mare.Sa mai tempereze si ei dorintele ca..e criza. Pana incepe campionatul de hokey cand mai vin suporteri pe la patinoar.Adriene,nu crezi ca te urmareste Sida pentru necazul facut?.Pai sa desfiintam posturile de afara ca s-au prins prostii, cum zice dna.Udrea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: